نماد سایت Aznews TV

ایران از مرکز اسلامی استکهلم برای جاسوسی استفاده می‌کند

این در حالی است که وزارت خارجه ایران در واکنش به بازداشت محسن حکیم‌الهی، امام‌جماعت این مرکز، سفیر سوئد در تهران را احضار کرده است.

یاکوب فوشمِد، وزیر خدمات اجتماعی سوئد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ارزیابی سپو، سرویس امنیتی سوئد، نشان می‌دهد که ایران از مرکز اسلامی امام علی به عنوان بستری برای اقدامات اطلاعاتی و فعالیت‌های امنیتی تهدید آمیز علیه سوئد و نیز ایرانیان خارج از کشور استفاده می‌کند.

او تصریح کرد که «این موضوع بسیار جدی است» و افزود که دولت سوئد تمام کمک‌های مالی دولتی به این مسجد را متوقف کرده است.

وزیر خدمت اجتماعی دولت راست‌گرای سوئد سپس بدون ارائه جزئیات اعلام کرد:‌ «بودجه دولتی نباید برای فعالیت‌هایی که با ارزش‌های اساسی جامعه دموکراتیک در تضاد است، استفاده شود».

رویترز تلاش کرده که برای ابراز نظر در این باره با این مرکز اسلامی در استکهلم تماس بگیرد اما موفق نشده است.

اما مرکز اسلامی امام علی در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرد، ادعا کرده که یک سازمان مستقل است و هیچ ارتباطی با احزاب سیاسی یا دولت‌ها ندارد.

این مرکز همچنین در بیانیه خود ادعای دریافت پول از دولت‌های خارجی را رد کرده و تاکید کرده که « نظارت دقیقی دارد تا مطمئن شود اماکن این مرکز به‌عنوان بستری برای هرگونه فعالیت مجرمانه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد».

احضار سفیر سوئد

در اولین واکنش رسمی حکومت ایران به بازداشت محسن حکیم‌الهی در سوئد، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی خبر داد که سفیر سوئد در همین رابطه در این وزارتخانه «حاضر شده است».

روزنامه سوئدی اِکسپرِسِن هفته گذشته خبر داد که محسن حکیم‌الهی، روحانی ۶۳ ساله که به نمایندگی از جمهوری اسلامی و به عنوان امام جماعت مرکز اسلامی امام علی در سوئد زندگی می‌کند «مدتی پیش شبانه توسط سرویس امنیتی سوئد بازداشت شده و به‌زودی از این کشور اخراج می‌شود».

به نوشته این روزنامه، بنا بر اسناد اداره مهاجرت سوئد، دولت سوئد اقامت حکیم‌الهی را لغو کرده و این اداره در ۳۰ ژانویه گذشته تصمیم بر اخراج او گرفته است.

بازداشت این فرد مرتبط به جمهوری اسلامی توسط پلیس امنیت سوئد را علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان این کشور، هم تأیید کرده است.

اما مراکز اصطلاحاً اسلامی که با بودجه جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اروپایی، به‌ویژه آلمان، اداره می‌شود مدت‌هاست که توجه دولت‌های اروپایی را به خود جلب کرده و برخی از این مراکز هم در سال‌های گذشته تعطیل شده‌اند.

از جمله در مردادماه سال جاری، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که «مرکز اسلامی هامبورگ» و نهادهای تابعه آن را به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو ممنوع کرده است.

محمدهادی مفتح، رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در این مرکز در آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شده بود.

خروج از نسخه موبایل