کنسولگری ایران در دمشق روز دوشنبه هدف حمله قرار گرفت که منجر به کشته شدن شماری از، به گفته جمهوری اسلامی، «مستشاران نظامی» ایرانی شد.
تهران انگشت اتهام را متوجه اسرائیل کرده، اما اسرائیل واکنشی نشان نداده است. مقامهای اسرائیلی معمولا درباره حملات خود علیه ایران صحبت نمیکنند.
ایران در موارد قبلی، پایگاهها یا منافع ایالات متحده در منطقه را هدف حمله قرار داده است، با این بهانه که واشنگتن حامی اصلی اسرائیل و حملات آن است.
زهرا ارشادی معاون نماینده ایران در سازمان ملل در سخنانی در شورای امنیت مدعی شد آمریکا مسئول تمام اقداماتی است که اسرائیل در منطقه انجام میدهد.
او گفت حق تهران برای «پاسخ قاطع» به حمله به کنسولگریاش در دمشق محفوظ است.
نمایندگی آمریکا در مقابل گفت، «ما هشدارهای قبلیمان به ایران و نیابتیهایش را، که از موقعیت برای ازسرگیری حملات به پرسنل آمریکا سوء استفاده نکنند، تکرار نمیکنیم.»
رابرت وود معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در نشست سهشنبه شب شورای امنیت تاکید کرد واشنگتن در حمله روز دوشنبه هیچ دخالت یا اطلاعاتی از قبل نداشته است.
وزارت دفاع ایالات متحده نیز روز سهشنبه تاکید کرد آمریکا هیچ نقشی در حمله اسرائیل در دمشق نداشته و از تصمیم اسرائیل برای حمله به منافع تهران هم خبر نداشته است.
کاخ سفید هم در پاسخ به ادعای وزیر خارجه ایران که گفته آمریکا در حمله به کنسولگری ایران در دمشق مقصر است و باید پاسخگو باشد، گفت این حرف پوچی است.
پس از آغاز جنگ اسرائیل و حواس در غزه، حملات به منافع آمریکا افزایش یافت؛ تا جایی که هفتم بهمن سه نظامی آمریکایی در حمله پهپادی به پایگاهی در اردن کشته شدند.
کاخ سفید آن حمله را «نفرتانگیز» خواند و ارتش ایالات متحده دهها بار مواضع نیروهای سپاه پاسداران و گروههای وابسته به آن را در سوریه و عراق هدف قرار داد.
در همین حال، ارتش آمریکا و متحدان آن حملاتی را علیه حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران در یمن که امنیت کشتیرانی در دریایی سرخ را به خطر انداختهاند آغاز کردند.
از آن زمان، میزان حملات به نیروها و منافع آمریکا در عراق و سوریه کاهش یافته است.