
بر اساس تحقیق صندوق بینالمللی پول رتبه ایران در زمینه بهرهوری از هوش مصنوعی در میان کشورهای جهان ۳۸ است.
به گزارش فاکس نیوز، آمریکا و هلند با رتبه ۷۷ در میان ۱۷۴ کشور مورد بررسی بالاترین میزان استفاده از هوش مصنوعی در زمینههای مختلف فنآوری، اقتصاد و تجارت را دارند.
سایر کشورهایی که بیشترین میزان سرمایهگذاری و بالاترین بهرهوری از هوش مصنوعی را دارند به ترتیب عبارتند از: فنلاند و استونی (۷۶) ، نیوزیلند، آلمان و سوئد (۷۵) و استرالیا، ژاپن و اسرائیل (۷۳).
تایوان یکی از کشورهایی است که با سرعت درحال گسترش استفاده از هوش مصنوعی است، کشوری که بسیاری از قطعات حساس الکترونیکی از جمله ریزپردازندهها در آنجا تولید میشوند، رتبه تایوان در این ردهبندی ۶۷ است.
در مقابل چین و روسیه در زمینه استفاده از هوش مصنوعی از غرب عقب افتادهاند. صندوق بینالمللی پول رتبه چین را ۶۴ و روسیه را ۵۶ در ارزیابی خود اعلام کرده است.
در این رتبهبندی جهانی، ایران یکی از عقبماندهترین کشورهای جهان در زمینه هوش مصنوعی بوده و رتبه ۳۸ را داشته است. رتبه ونزوئلا هم ۲۷ بوده است.
در همین حال هند که در سال ۲۰۲۲، سرعت رشد اقتصادی آن از بریتانیا هم پیشی گرفت در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در جایگاه ۴۹ بوده است.
در پایین جدول رتبهبندی کاربرد هوش مصنوعی نیز افغانستان (۱۳)، سودان جنوبی (۱۱) و جمهوری آفریقای مرکزی (۱۸) قرار داشتهاند، سایر کشورهایی که رشد اقتصادی کمتری دارند رتبهای پایینتر دارند.
براساس نقشه صندوق بینالمللی پول، رتبه ایران در زمینه استفاده از هوش مصنوعی از تمام همسایههای جنوبی و شمال غربی خود پایینتر است.