این پیشنویس که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته است، همچنین «با جابهجایی اجباری جمعیت غیرنظامی فلسطینیان» مخالفت میکند و بار دیگر از همه طرفهای درگیر میخواهد که به قوانین بینالمللی پایبند بمانند و نیز امکان دسترسی انساندوستانه فوری، امن و بدون مانع به تمام نقاط نوار غزه را فراهم کنند.
به گفته منابع دیپلماتیک، الجزایر این متن را روز چهارشنبه پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره رای هفته گذشته دادگاه بینالمللی که به اسرائیل حکم میکند با انجام اقداماتی مانع نسلکشی بشود، در اختیار این نهاد گذاشته است.
حکم دیوان لاهه اما شامل آتشبس فوری در غزه نمیشود و الجزایر از همین رو خواسته است که این درخواست را بار دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد به بحث بگذارد.
هنوز مشخص نیست که پیشنویس قطعنامه الجزایر چه زمانی به رای گذاشته خواهد شد. هر قطعنامهای برای تصویب در شورای امنیت دستکم به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورا نیاز دارد و در عین حال هیچ یک از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین نیز نباید آن را وتو بکنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه دسامبر پس از هفتهها بحث و رایزنی سرانجام قطعنامهای را برای افزایش ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تصویب کرد، اما آن قطعنامه نیز شامل آتشبس فوری نمیشد.
ایالات متحده و اسرائیل معتقدند که آتشبس کامل تنها به سود گروه افراطی حماس است که هر دو به همراه بسیاری از کشورهای غربی آن را تروریستی میدانند. واشینگتن به جای آن از وقفههای انساندوستانه در جنگ برای حفاظت از غیرنظامیان و آزادی گروگانهایی که حماس در اختیار دارد، حمایت میکند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد اوایل ماه دسامبر با ۱۵۳ رای مثبت قطعنامهای را به تصویب رساند که خواستار آتشبس انساندوستانه میشد. آمریکا اما در شورای امنیت قطعنامههای با این مضمون را وتو کرده است.