جهان

ارتقاء برد موشکی بایراکتار به دو برابر؛ فراتر از سیستم پدافند هوایی ناتو و روسیه

شرکت «راکت‌سان» تورکیه با در نظر گرفتن تجربه جنگ قره باغ، برد موشک "هوشمند" ام‌ای‌ام-ال را دو برابر کرده است. 

بخش فارسی گروه خبری ای‌ان‌تی به نقل از رسانه های تورکیه گزارش می دهد این موشک ها که سلاح اصلی بایراکتار تی‌بی۲ هستند، اکنون اهداف خود را از ۱۵ کیلومتر می‌تواند مورد اصابت قرار دهد. پیش‌تر، برد این موشک‌های هوشمند ۸ کیلومتر بود.

موشک‌های شرکت «راکت‌سان» همچنین برای پهپادهای آکینچی و آکسونقور که امسال تولید انبوه خود را آغاز کرده و از عملکرد و توانایی های رزمی برتر برخوردار هستند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدل هدایت شده با لیزر موشک ام‌ای‌ام-ال پیش‌تر ۸ کیلومتر و مدل هدایت با سیستم ناوبری نیز ۱۴ کیلومتر برد داشت. اکنون برد نسخه موشکی با هدایت لیزر دو برابر شده است.

توران اوغوز، تحلیلگر سیاست های دفاعی، به «تی‌آر‌تی خبر» گفت که در نگاه اول، افزایش برد موشک ممکن است یک موضوع ساده به نظر برسد. با این حال، با توجه به اینکه موشک های ام‌ای‌ام-ال سلاح اصلی پهپادها است، افزایش برد موشک نقطه عطف جدیدی در ارتش است. زیرا به دلیل افزایش برد موشک، “بایراکتار تی‌بی۲” و سایر پهپادهای تهاجمی که به زودی در زرادخانه قرار می گیرند، از محدوده سیستم های پدافند هوایی برد کوچک دشمن خارج می شوند.

“برد سیستم های پدافند هوایی کوتاه در جهان ۱۰-۱۵ کیلومتر است. اما این بدان معنا نیست که این سیستم ها می توانند از ۱۵ کیلومتری به هدف اصابت کنند. این در مورد فاصله برای هدف قرار دادن در بهترین شرایط است. بنابراین، پهپادهای جنگی تورکیه از محدوده این سیستم ها فراتر خواهند رفت. ما می توانیم آنها را هدف قرار دهیم بدون اینکه آنها ما را هدف قرار دهند. به عبارت دیگر، ما از محدوده سیستم های دفاع هوایی برد کوتاه که توسط روس ها و ناتو استفاده می شود، فراتر رفته ایم.”

لازم به ذکر است که جنگنده های بایراکتار تی‌بی۲، مجهز به موشک های “هوشمند” ام‌ای‌ام-ال و ام‌ای‌ام-سی (مجهز به فقط ۴ موشک)، سال گذشته روند عملیات نظامی در سوریه و لیبی را به نفع تورکیه تغییر دادند. استفاده از این سلاح ها رژیم اسد در سوریه و نیروهای پشتیبانی کننده آن و همچنین خلیفه حفتر، ژنرال شورشی در لیبی را به آتش بس واداشته است. بعداً، این موشکهای حمل شده توسط بایراکتار تی‌بی۲ به طور گسترده در جنگ ۴۴ روزه قره باغ مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان یکی از سلاحهایی که ارتش آذربایجان را به پیروزی رساند، در تاریخ ثبت شد.

توران اوغوز می گوید که تاکنون پهپادهای تورکیه روند “بازی را تغییر می دادند” اما اکنون آنها خود “بازی‌ساز خواهند بود”.

وی گفت: “كشورهایی كه سعی در ایجاد سامانه های دفاعی در برابر پهپادهای تركیه دارند، باید برنامه های را خود از نو تغییر دهند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا