
بنابر سند ۹ صفحهای این شراکت راهبردی که در وبسایت اتحادیه اروپا منتشر شده، «همکاری عمیق و فزاینده» با کشورهای حوزه خلیج «یک اولویت» برای این اتحادیه است و برای دو طرف منافعی مشترک در مقابله با چالشهای جهانی و منطقهای دارد.
در سند شورای وزیران اتحادیه اروپا آمده است: «ایران با حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم نظامی و سیاسی از گروههای نیابتیاش و همچنین با برنامه تکثیر موشکهای بالستیک و انتقال آنها و سایر تسلیحات به عوامل حکومتی و غیرحکومتی همچنان یک منبع بی ثباتی در منطقه است.»
اتحادیه اروپا همچنین از اقدامات مثبت اخیر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج، از جمله امضای توافقها با اسرائیل، ابتکار این کشورها «در ازسرگیری یا گسترش دیالوگ با ایران» و آتشبس اخیر در یمن استقبال کرده است.
شورای همکاری خلیج شامل شش کشور عربستان سعودی، عمان، قطر، بحرین، امارات متحده عربی و کویت است.
روابط این کشورها با آمریکا و اتحادیه اروپا در سالهای اخیر با فراز و فرودهایی همراه بوده و به ویژه آنها خواستار برخورد جدیتر اروپا و آمریکا با اقدامات بیثبات کننده جمهوری اسلامی در منطقه شدهاند.
حضور در مذاکرات هستهای با ایران و گنجاندن موضوعات منطقهای و موشکی ایران در مذاکرات برجام نیز از دیگر خواستههای این کشورها بوده است.
گامهای عملی و نقشه راه اجرای «شراکت راهبردی» اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج قرار است بعدا تدوین شود و شامل حوزههایی از قبیل امنیت انرژی، چالشهای امنیتی منطقه، نیازهای بشردوستانه، موضوعات اقلیمی، و گسترش همکاری در زمینههای آموزشی، تحقیقاتی، و تسهیل صدور روادید خواهد بود.