ند پرایس در کنفرانس خبری خود گفته است: مقامهای «ایرانی بهصراحت اعلام کردهاند که این توافقی نیست که آنها آماده پذیرش آن باشند، توافق (برجام) قطعا قریبالوقوع به نظر نمیرسد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: «خواستههای ایران واقع بینانه نیستند. آنها بسیار فراتر از چارچوب برجام هستند.»
ند پرایس در ادامه افزود: «هیچ چیز (جدیدی) در هفتههای اخیر نشنیدهایم که حاکی از تغییر موضع آنها باشد.»
به دنبال بینتیجه ماندن گفتوگوهای چند جانبه ايران با کشورهای عضو برجام و مذاکرات غيرمستقيم با آمريکا برای احیای برجام، جوزپ بورل اوایل مردادماه يک پيشنهاد نهايی برای برون رفت از بنبست در این مذاکرات ارائه کرد.
ایران و آمریکا پاسخهای خود را به این پیشنهاد «نهایی»مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارائه کردند. اما ایران در آخرین پاسخ خود در ۱۱ شهریور خواستار دریافت تضمینها از آمریکا برای بسته شدن پرونده پادمانی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. این درخواست ایران، امید اعضای اروپایی برجام و آمریکا را برای احیای این توافق کاهش داده است.
«تمرکز» بر اعتراضات در ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با این حال تصریح کرد که دولت جو بایدن هم اکنون بر اعتراضات «مردم ایران که شجاعت خود را با تظاهرات مسالمت آمیز و با استفاده از حق جهانشمول خود برای آزادی تجمع و آزادی بیان به نمایش می گذارند» متمرکز است.
او اضافه کرد: اکنون تمرکز دولت آمریکا این است که «توجهها را به سمت آنها جلب کنیم و از راههایی که میتوانیم، به آنها کمک کنیم.»
آمریکا تاکنون شماری از مقام ایرانی را بهدلیل قطع دسترسی به اینترنت و سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز پس از کشته شدن مهسا امینی ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد، مورد تحریم قرار داده است.
شهرهای مختلف ایران بهدنبال جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، صحنه اعتراضات گستردهای بوده که کلیت ساختار حکومت جمهوری اسلامی را نشانه رفته است. «زن، زندگی، آزادی» از شعارهای محوری این اعتراضات است که واکنش زنان تحت حاکمیت جمهوری اسلامی به مقولاتی چون حجاب اجباری و قوانین تبعیضآمیز علیه آنها را نشان میدهد.
رادیوفردا