جهانخاورمیانه

آمریکا درخواست شورای امنیت را برای آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه وتو کرد

آمریکا درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه را وتو کرد. در نشست روز جمعه ۱۷ آذر، ۱۳ کشور عضو شورای امنیت به درخواست آتش‌بس فوری رای موافق دادند. بریتانیا به این درخواست رای ممتنع داد.

این رای‌گیری در پی هشدار رسمی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به شورای امنیت در روز چهارشنبه ۱۵ آذر درباره تهدید جهانی ناشی از جنگ اسرائیل و حماس برگزار شد.

رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت درباره درخواست‌ آتش‌بس در غزه گفت: «چنین کاری فقط بذر جنگ بعدی را می‌کارد، زیرا حماس تمایلی به دیدن صلح پایدار ندارد.»

معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی را «شتابزده و غیرمتعادل» خواند و گفت این متن با واقعیت فاصله دارد و در عمل به هیچ نتیجه ملموسی نمی‌رسد.

او پیش از رای‌گیری به خبرنگاران گفت: «نمی‌توان به یک اشاره، جنگ را متوقف کرد. ما با یک وضعیت بسیار، بسیار سخت مواجهیم.»

آمریکا خواستار اصلاحات اساسی در پیش‌نویس این قطعنامه شده بود، از جمله اینکه خواسته بود حماس به دلیل حمله‌اش به اسرائیل در ۱۵ مهر محکوم شود.

باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل، گفت به دلیل این که پیش‌نویس این قطعنامه حماس را محکوم نکرده، به آن رای ممتنع داده است.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت نتیجه این رای‌گیری را «فاجعه‌بار» خواند و هشدار داد جان میلیون‌ها فلسطینی در خطر است.

حماس در بیانیه‌ای اقدام آمریکا در وتوی درخواست شورای امنیت را به شدت محکوم کرد و آن را «غیراخلاقی و غیرانسانی» خواند. حماس گفت آمریکا با این اقدام به صورت مستقیم در کشتار مردم غزه شرکت کرده است.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، پس از رای‌گیری شورای امنیت در بیانیه‌ای گفت: آتش‌بس تنها در صورت بازگشت همه گروگان‌ها و نابودی حماس امکان‌پذیر است.

آمریکا و اسرائیل با آتش‌بس مخالف هستند و معتقدند این موضوع به نفع حماس خواهد بود. آمریکا از توقف‌های موقت درگیری‌ها با هدف محافظت از غیرنظامیان و آزادی گروگان‌ها از اسارات حماس حمایت می‌کند.

دولت آمریکا در عین حال خاطرنشان کرده با اسرائیل درباره برخی مسائل غزه، از جمله چگونگی کاهش تلفات غیرنظامیان، اختلاف‌نظر دارد.

پیش‌تر، رای‌گیری شورای امنیت سازمان ملل درباره آتش‌بس فوری در غزه دوباره به تعویق افتاده بود، زیرا فرانسه دیپلمات‌های خود را برای رایزنی فراخواند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ساعاتی پیش از نشست شورای امنیت گفت که هیچ حفاظت موثری از غیرنظامیان در غزه وجود ندارد و هیچ کجای غزه امن نیست.

مواضع گوترش در ارتباط با جنگ اسرائیل و حماس خشم مقام‌های اسرائیلی‌ را برانگیخته و آنان بارها خواستار استعفای او از مقام خود شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا