
پرایس گفت: «ما مواظب هستیم که سرنوشت و آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران را به احیای برجام که قطعیت ندارد، مرتبط نکنیم. ما به طور قطعی میخواهیم این شهروندان را به آمریکا برگردانیم.»
پرایس در همین حال از ارائه جزییات درباره سفر اخیر انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به ایران خودداری کرد و گفت دولت آمریکا درباره این اطلاعات علنی صحبت نمیکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که اکنون نوبت ایران است که تصمیمگیری کند.
از سوی دیگر، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، چهارم خرداد در نشست علنی کمیته روابط خارجی سنا در ارتباط با مذاکرات احیای برجام و سیاست ایالاتمتحده در مورد ایران شهادت خواهد داد.
این اولین باری است که مالی قرار است در یک نشست علنی کنگره درباره برجام شرکت کند و او پیشتر تنها در نشستهایی پشت درهای بسته حاضر شده بود.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نسب به محدود بودن فرصت احیای برجام هشدار داد و گفت: «این یک خطای جدی و خطرناک خواهد بود اگر فکر کنیم که پیشنویس توافق برای احیای برجام میتواند به طور نامحدود روی میز بماند.»
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه افزود: «طرفهای برجام فورا تصمیمات لازم را برای رسیدن دستیابی به توافق اتخاذ کنند.»
تقاضای جمهوری اسلامی برای حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی، به مهمترین مانع در مذاکرات برجام تبدیل شده است.
از سوی دیگر، حسین رونقی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، در مطلبی در والاستریت ژونال درباره احتمال حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی نوشت: «پیام ما از داخل ایران این است: شکنجهگران ما را ثروتمند نکنید، به کسانی که ما را زندانی کردهاند تسلیم نشوید.»
حسین رونقی افزود: «اگر آمریکا سپاه پاسداران را از فهرست سازمانهای تروریستی حذف کند، هم امنیت ملی خود را قربانی کرده و هم به مردم ایران خیانت میکند.»