کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از جان باختن ۶۴ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. به این ترتیب آمار کل جان باختهگان ویروس کرونا در ایران به ۷ هزار و ۹۴۲ نفر رسید.
به گفته آقای جهانپور، از تعداد کل مبتلایان، ۲ هزار و ۵۶۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ۱۲۳ هزار و ۷۷ نفر هم بهبود یافته اند.
همچنین تا کنون ۹۷۵ هزار و ۹۳۶ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است. تا دیروز این میزان به ۹۵۵ هزار و ۸۶۵ مورد آزمایش می رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین افزود: «استانهای هرمزگان، آذربایجان غربی، اصفهان، کردستان، کرمانشاه و بوشهر در وضعیت هشدار قرار دارند. استان احواز نیز همچنان در وضعیت قرمز است.»
از سوی دیگر سعید نمکی وزیر بهداشت روز دوشنبه ۱۲ خرداد با ابراز نگرانی از عادی انگاری کرونا از سوی مردم و برخی مسوولان و فشار برای برخی بازگشاییها، گفت «با این روالی که اکنون میبینم، ما دقیقه ۹۰ از گوشههای زمین گل خواهیم خورد.»
آقای نمکی همچنین گفته که «در روزهای اول کرونا دیدیم که پزشک و پرستاران ما با سختی کار می کنند. متاسفانه عده ای این دستاورد بزرگ را ساده انگاشتند و تصور کردند که به راحتی همه چیز مهار شد و دیگر کرونا نداریم.»
وزیر بهداشت افزود ۵۰ درصد مرگومیر کرونا طی روز گذشته برای ۳ استان بود. او همچنین گفت که آمار مبتلایان به کرونا در تهران روبه افزایش است.
از دیگر سو حسن روحانی، روز جمعه ۹ خرداد در پاسخ به نگرانی وزیر بهداشت، از افزایش شمار مبتلایان « به سبب انجام سفرهای بینشهری» تنها با پذیرش «آگاهی رسانی بیشتر» خواستار یادآوری الزامات بهداشتی و توصیه «برای پرهیز از انجام سفرهای غیرضروری» شد.
معاون کل وزارت بهداشت نیز دیروز گفت به دنبال روند ابتلا به کووید ۱۹ در استانهای جنوبی کشور، فرضیه عدم انتقال ویروس کرونا در مناطق گرمسیری رد شده است، اما همچنان نگران تاثیر حضور افراد در فضاهای بسته هستیم.
مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و عضو کمیته کشوری کرونا، هفته پیش اعلام کرد «از بین بیماران کرونا که به بیمارستان میآیند ۱۲ درصد فوت میکنند.»
وی همچنین گفت «تجارب سه ماه اپیدمی کرونا در ایران نشان میدهد بیمارانی که به نوع خفیف یا متوسط بیماری کووید-۱۹ مبتلا هستند و در خانه استراحت میکنند، معمولا دچار مرگ و میر نمیشوند»
معاون کل وزارت بهداشت روز دوشنبه ۵ خرداد اعلام کرد که سیاست «حداکثر بازگشایی» در دستور کار است.
ایرج حریرچی همچنین گفت این سیاست برای «تامین اقتصاد و معیشت» مردم مورد اجرا قرار خواهد گرفت.
همچنین طبق تصمیم ستاد ملی کرونا، اماکن مذهبی و حرمها در سراسر کشور فعالیت خود را از روز دوشنبه ۵ خرداد شروع کرده است.
از سوی دیگر حسن روحانی روز شنبه، سوم خرداد خبر داد که ده استان ایران در مرحله مهار کرونا قرار دارند و همه کارمندان از دهم خرداد در ادارات حضور مییابند. کاهش محدودیتها در حالی انجام میشود که تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ تا امروروز رو به افزایش است.
در حالی که روند شدید افزایش مبتلایان در سطح کشور مشاهده میشود مقامات ایران میگویند، گزارشها در ستاد ملی نشان میداد که از مرحله مدیریت و کنترل بیماری عبور کردیم و کادر وزارت بهداشت و درمان و تمام دستگاه های همراه وارد فاز مهار بیماری شده اند.