وی در دوران نمایندگی تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در مورد مسائل مختلف نحوه اداره دولت را مورد انتقاد قرار میداد و در انتخابات اخیر مجلس در ابتدا رد صلاحیت شد و پس از اعتراض به وزارت کشور توانست صلاحیت بگیرد و دوباره در مجلس حاضر شود. همین امر هم موجب میشد تا بسیاری از تحلیلگران امیدی به کسب تائید صلاحیت از سوی وی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری نداشته باشند.
در حال حاضر وی به هر دلیلی و بنابر مقتضیات اندیشیده شده از سوی صحنهگردانان به اصطلاح انتخابات در راس قدرت رژیم، وی به عنوان نامزد ریاست جمهوری وارد صحنه شده است. کارنامه وی در انتقاد از وضعیت بغرنج ملل تحت ستم در ایران و یا به اصطلاح وی اقوام و مذاهب ایران، انتقاد از غیرشفاف بودن نحوه قتل مهسا امینی و انتقادات از گشت ارشاد و نحوه اعمال قانون حجاب اجباری توسط حاکمیت، موجی بسیار محدود در کشور مبنی بر دیده شدن کورسوی امیدی برای ایجاد تغییر هرچند اندک به وجود آورده است.
آن طور که برخی منابع اعلام کردهاند؛ وی در حاشیه ایران و مناطق غیر فارس از محبوبیت نسبی برخوردار است. بااینحال تا اینجای کار نه تنها در مورد ملل غیرفارس در ایران حداقلها را نیز بیان نداشته است؛ بلکه با انتشار «بیانیه درباره مناطق، اقوام، ادیان و مذاهب کشور» موجب سرخوردگی بسیاری ازطرفدارانش در ستاد انتخاباتی وی نیز شد. بیانیهای که جز شعارهای تکراری چیزی برای گفتن نداشته و برنامه واضحی برای پیرامون بیان نمیکند.
مسعود پزشکیان گویا خیالش راحت است که رای مناطق غیرفارس را در جیب دارد و سعی در خودشیرینی برای جریانهای مرکزگراست؛ تا بدین ترتیب رای مناطق مرکزی ایران را هم بتواند به سبد رای خود اضافه کند. ترکهای آذربایجان گوششان از وعده و وعیدهایی چون آموزش زبان مادری، احیای دریاچه اورمیه و فرهنگستان زبان ترکی در دوره انتخابات روحانی پر شده است و تمامی این وعدهها همچون سرابهایی در بیابانی است که هر از گاهی به جامعه نمایان میشود و همیشه نتیجه چیزی نیست جز بیابان جمهوری اسلامی که مردمان ایران و به خصوص ملل تحت ستم در ایران خیلی قبلتر تصمیم به عبور از آن را گرفتهاند.
آقای مسعود پزشکیان بهتر است بدانید که آذربایجان صرف ترکی صحبت کردن شما، حاضر به آمدن سر صندوق رای فرمایشی جمهوری اسلامی نیست، ملت ترک آذربایجان را با قبیله و طایفه اشتباه نگیرید که بر اساس همخونی و یا هم طایفه بودن برای شما دست و پا بشکند. ملت ترک آذربایجان مطالبات حقوقی بسیار مشخصی دارد.
تحصیل به زبان مادری، آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی، پایان دادن به تاراج منابع و ثروتهای طبیعی پیرامون ایران به نفع سیستم تمرکزگرا، پایان دادن به سیستم استعماری و خشکاندن تعمدی دریاچه اورمیه و پایان دادن به آزار و اذیت زنان به نام حجاب، تنها بخش بسیار کوچکی از خواستههایی است که تاکنون پزشکیان در موردشان اعلام موضع نکرده است.
آنچه که مشخص است؛ صحنهگردانان راس قدرت رژیم بحران به وجود آمده از سیستم استعمار داخلی در ایران را به خوبی درک کرده و با کنار گذاشتن گفتمانهای منقضی اصلاحطلبی-اصولگرایی و روی آوردن به حقوق ملی ملتها با وارد کردن مسعود پزشکیان در پی تزریق مسکنهایی هستند تا سرطان تبعیض، نابرابری، نفرتپراکنی و شکاف اجتماعی که بر کشور مستولی گشته را تسکین دهند. مسکنی چون مسعود پزشکیان که شهامت به زبان آوردن حقوق اولیه و قانونی ملل تحت ستم را هنوز تا اینجای کار از خود نشان نداده است.