کیانوش جهانپور، امروز سهشنبه ۹ اردیبهشت از جان باختن ۷۱ نفر دیگر در کشور بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ خبر داد. بدین ترتیب، تعداد درگذشتگان کرونا در ایران به ۵ هزار و ۸۷۷ تن افزایش یافت.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از ابتلای ۱۱۱۲ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
بدین ترتیب از زمان شیوع این بیماری در ایران مجموعا ۹۲ هزار و ۵۸۴ نفر بیمار کرونایی شناسایی شده است.
تا کنون ۴۴۲ هزار آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است. تا دیروز این میزان به ۴۳۲ هزار و ۳۲۹ می رسید.
اگر به بازه زمانی ۶۹ روزه که بیماری کرونا در ایران شیوع پیدا کرده توجه کنیم میبینیم که میانگین متوسط آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران برای هر روز کمی بیش از ۶ هزار و ۴۰۵ آزمایش میباشد. اما این میزان در کشوری مثل آلمان که تعداد جمعیت مشابهی با ایران دارد، بیش از ۶۰ هزار آزمایش در ازای هر روز است. در کشور ترکیه با جمعیت مشابه بیش از ۱۸ هزار آزمایش است
به گفته آقای جهانپور، از تعداد کل مبتلایان، ۲هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ۷۲ هزار و ۴۳۹ نفر هم بهبود یافته اند.
همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت روز دوشنبه ۸ اردیبهشت در یک نشست خبری گفته است در ایران ۶۰ شهرستان از نظر میزان شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز هستند.
به گفته آقای رئيسی، ۲۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۶ شهرستان نیز در وضعیت سفید قرار دارند.
فعالیت ادارهها و برخی مشاغل در بیشتر استانهای ایران از روز شنبه ۲۳ فروردین از سر گرفته شد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پیشتر گفته بود مشاغل کمخطر از ٢٣ فروردین در شهرستانها و از ۳۰ فروردین در استان تهران میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
در روزهای اخیر مقامات محلی ایران از افزایش شمار مبتلایان در استانها بعد از برداشته شدن منع تردد، داده و نسبت به موج دوم شیوع کرونا هشدار دادهاند.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت ایران نیز از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در شش استان ایران خبر داده بود.
به گفته آقای گویا و مقامهای این استانها، در استانهای تهران، شیراز، خوزستان، زنجان و آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، موارد ابتلا به کرونا بالا رفته که علت آن افزایش تردد است.
همچنین سعید نمکی وزیر بهداشت اخیرا گفته بود: «باید خودمان را برای موج های سهمگین بعدی کرونا آماده کنیم زیرا هنوز ویروس کرونا را نمی شناسیم. من به رئیس جمهوری نیز گفتم ما با کرونا شطرنج بازی می کنیم و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز نمی تواند آینده کرونا را پیش بینی کند.»
از سوی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس ایران نیز در گزارشی نوشت که ایران تا کنترل موج اپیدمی کرونا فاصله دارد و اقدامات دولت و مدیریت بحران در آغاز شیوع اپیدمی کرونا را «ضعیف» توصیف کرد.
همچنین مرکز پژوهشهای مجلس ایران روز ۲۶ فروردین گزارشی منتشر کرد که می گفت، تعداد افراد جانباخته بر اساس ابتلا به کرونا هشت هزار و ۶۰۹ نفر و تعداد مبتلایان بین ۶۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر است.
مرکز پژوهشهای مجلس ایران در این گزارش که بر اساس تخمینها اعلام کرده بود گفت که آمار واقعی تعداد جانباختهگان ویروس کرونا حدود دو برابر وتعداد مبتلایان بین ۸ تا ۱۰ برابر آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.
از سوی دیگر سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس ایران سپس به انتشار گزارش این مرکز در آنچه که «رسانه های بیگانه» خوانده، واکنش نشان داده و گفته که آمار تخمینی را تحریف کردهاند.
این مرکز همچنین در مورد شمار واقعی مبتلایان به کرونا در ایران گفت مرجع اعلام آمار ستاد ملی مقابله با کروناست.
معاون وزیر بهداشت نیز در روزهای اخیر احتمال ابتلای ۸۰۰ هزار نفر را قطعا تایید کرده بود.