جهانخاورمیانه

حملات هوایی اسرائیل به استان‌های حما و حمص در سوریه

مقام ارشد سازمان ملل در لبنان خواستار اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت شد

تلویزیون دولتی سوریه گزارش داد که اسرائیل با حملات هوایی خود منطقه‌ای صنعتی در شهر حمص و یک پایگاه نظامی در حومه شهر حما را مورد هدف قرار داده و «خساراتی مادی» بر جای گذاشته است.

این گزارش می‌گوید که اسرائیل یک کارخانه خودرو‌سازی در منطقه‌ای صنعتی در شهر حمص را مورد حمله قرار داده و این رخداد به آتش‌سوزی در کارخانه انجامیده و نیروهای آتش‌نشانی برای اطفای حریق به محل شتافته‌اند.

خبرگزاری دولتی سوریه،سانا، نیز نوشت که این حمله در ساعت یک بامداد پنح‌شنبه به وقت محلی انجام گرفته که طی آن یک کارخانه مونتاژ خودرو در منطقه صنعتی حسیاء در استان حمص مورد هدف واقع شد.

حسیاء در ۸۰ کیلومتری جنوب شهر حما قرار دارد.

گروه اپوزیسیون دیده‌بان حقوق بشر در سوریه می‌گوید که این کارخانه خودروسازی برای ایران بوده است و این حملات در حالی صورت گرفته که نیروهای ارتش و دفاع هوایی سوریه در آن منطقه مستقر هستند.

رسانه‌های دولتی سوریه همچنین خبر داده‌اند که صدای انفجارهایی در شهر درعا شنیده شده که مقامات مسئول در حال تحقیق درباره آن هستند.

از آغاز جنگ داخلی در سوریه، ارتش اسرائیل با حملات مداوم خود نیروها و امکان مرتبط با ایران در سوریه را هدف قرار می‌دهد. این حملات اما از ۷ اکتبر سال گذشته که جنگ غزه آغاز شد، تشدید شده است.

یک مقام ارشدسازمان ملل در لبنان روز چهارشنبه گفت: «پیشنهاد آتش‌بس ۲۱ روزه میان حزب‌الله و اسرائیل همچنان روی میز است.»

پنجم مهرماه ایالات متحده، فرانسه و سایر متحدان به‌طور مشترک خواستار یک آتش‌بس ۲۱ روزه فوری برای شروع مذاکرات شدند اما اسرائیل آن را رد کرد.

ژانین هنیس-پلاسخارت، مسئپل ویژه سازمان ملل در لبنان، با اشاره به اینکه بسیاری از درخواست‌ها و فراخوان‌ها برای آتش‌بس بسیار واضح است، خواستار راهی برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل شد که سال‌هاست توسط هر دو طرف نقض شده است.

سازمان ملل به موجب قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت، که در سال ۲۰۰۶ تصویب شد، موظف است به ارتش لبنان کمک کند تا منطقه مرزی جنوبی‌اش با اسرائیل را از سلاح‌ها و پرسنل مسلح بجز نیروهای دولتی لبنان پاک نگه‌دارد.

همچنین عبور از خط آبی که توسط سازمان ملل برای تفکیک لبنان از اسرائیل و بلندی‌های جولان اشغالی ترسیم‌شده، برای هردو طرف ممنوع است.

نیروهای صلح سازمان ملل در حالی همچنان در منطقه جنوب لبنان باقی مانده‌اند که اسرائیل از آنها خواسته این منطقه را ترک کنند.

پس از‌ آن که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نسبت به خطر تبدیل شدن لبنان به غزه‌ای دیگر هشدار داد، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه در گفتگو با خبرنگاران تاکید که «هیچ نوع اقدام نظامی در لبنان که شبیه غزه باشد و نتیجه‌ای شبیه غزه داشته باشد، نباید انجام شود».

نتانیاهو روز سه‌شنبه در یک سخنرانی ویدئویی خطاب به مردم لبنان گفت: «شما فرصت دارید که لبنان را قبل از سقوط در ورطه یک جنگ طولانی مانند غزه که منجر به ویرانی و رنج می‌شود، نجات دهید».

وی در ادامه خطاب به مردم لبنان افزود: «کشور خود را از دست حزب الله آزاد کنید تا این جنگ پایان یابد.»

این در حالی است که بنا بر گزارش کاخ سفید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو تاکید کرده که «ضرورت دارد آسیب به غیرنظامیان» در لبنان، به ویژه در «مناطق پرجمعیت بیروت» به حداقل برسد.

هرتسی هالوی، فرمانده نیروهای مسلح اسرائیل وعده داده است که به بمباران شدید اهداف حزب‌الله که از ۲۳ سپتامبر تاکنون بیش از ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشته است، ادامه خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا