پروفسور عثمان ندیم تونا، طی تقریباً ۴۰ سال مطالعه، این کار مشکل را به مانند تحقیقات قبلی با توسل به مقایسه کلمات مشابه بررسی نکرده، بلکه به وسیله قواعد تناظر فونتیکی که در زبانشناسی بعنوان معتبرترین و مورد اعتمادترین روش شناخته میشود، انجام داده و میتوان گفت راهحل نهایی مسئله را به دست داده است.
پرفسور عثمان ندیم_تونا، که به حق باور دارد توانسته با دقت فوقالعادهای مانع تاثیر ترک بودنش بر موضوع شود، نتایج تحقیقاتش را طی کنفرانسهایی که در سالهای ۱۹۷۰، ۱۹۷۱ و ۱۹۷۴ در آمریکا برگزار نمود به دنیای علم معرفی کرد.
در این کنفرانسها که متخصصین جهانی موضوع اعم از تورکولوگ، سومرولوگ، مونقولیست، آلتاییست، زبانشناس در آن شرکت داشتند، هیچگونه اعتراضی بر او وارد نشده و نظریاتش مورد قبول واقع گردید.
بخشی از نتایج تقریباً ۴۰ سال مطالعه و تحقیق پروفسور_عثمان_ندیم_تونا در مورد رابطۀ تاریخی زبانهای سومئری و ترکی به شرح ذیل میباشد:☟☟☟☟
این نتیجهگیری را میتوان با نتایج تحقیقات من در مورد تئوری زبانهای آلتایی که در اواخر سال ۱۹۷۸ به پايان رسانیدم و با در نظر گرفتن سیر تکاملی زبان و بررسیهای باستانشناسی، قدمت زبان تركی را با یک محاسبه محتاطانه ۸۵۰۰ سال تعیین میکرد مقایسه نمود.
حال این رقم بازهم تایید میشود، زیرا اگر زمان افتراق ترکی مادر به زبانهای ترکی شرقی مادر و ترکی غربی مادر را نیز به حساب آوریم، ۵۵۰۰ سالی که از این دوران تا زمان حاضر گذشته است، امکان دو برابر شدن نیز دارد.
منبع:رابطه تاریخی زبانهای سومئری و
ترکی و مسئله قدمت زبان ترکی
نویسنده:عثمان ندیم تونا
مترجم: فخران پورنجفی
انتشارات: اولکر، اورمیه