خاورمیانه

بهاء حریری: حزب‌الله مسئول انفجار در بیروت است؛ امنیت آلمان: حزب‌الله صاحب یک انبار نیترات بود

بهاء حریری، فرزند رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان حزب‌الله را مسئول انفجار در بندر بیروت دانست؛ از سوی دیگر امنیت آلمان نیز گفت حزب‌الله پیش‌تر صاحب یک انبار نیترات بود.

دیلی‌میل گزارش می‌دهد بهاء حریری، فرزند رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان شامگاه پنجشنبه ۱۶ مرداد اظهار داشت: «در شهر [بیروت] همه می‌دانند که حزب‌الله فرودگاه و بندر بیروت را کنترل می‌کند.»

آقاق حریری در ادامه تصریح کرده که «سوالی که اکنون باید از خود بپرسیم این است که چرا این مواد در وسط شهری با دو میلیون نفر جمعیت به مدت ۶ سال نگه داشته شده بود؟»

رفیق حریری نخست‌وزیر اسبق لبنان در یک سوءقصد کشته شد و قرار بود دادگاهی که از سوی سازمان ملل حمایت می‌شود در مورد ۴ متهم اصلی این پرونده که همه‌گی از اعضای حزب‌الله هستند امروز اعلام دأی کند. اما بدلیل این انفجار دادگاه اعلام حکم را به تعویق انداخت.

فرزند نخست‌وزیر ترور شده لبنان تاکید کرده: «مشخص است که حزب‌الله مسئول بندر و انباری است که نیترات آمونیوم در آنجا انبار شده بود.»

از دیگر سو «سازمان امنیت داخلی آلمان» اعلام کرد که حزب‌الله لبنان در ایالت بایرن یک انبار «نیترات آمونیوم» داشته که در سال ۲۰۱۶ از آلمان تخلیه شده است.

نهادهای امنیتی آلمان می‌گویند هنگامی که درخصوص فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در این کشور مشغول تحقیق بودند، متوجه انبار نیترات آمونیوم حزب‌الله در ایالت بایرن می‌شوند. بر اساس این خبر محتویات این انبار که «کُلد پکس» (Cold-Packs) نام داشته در سال ۲۰۱۶ از آلمان خارج می‌شود.

در اثر انفجار مهیبی که روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد در بیروت رخ داد تاکنون دست کم ۱۵۰ نفر کشته، بیش از ۵ هزار نفر مجروح و بیش از ۳۰۰ هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند.

تاکنون دستکم دو تن از مقامات لبنان نیز در اعتراض به سهل انگاری‌های دولت که منجر به وقوع این فاجعه شده، استعفا داده‌اند.

این دو نفر مروان حماده، نماینده پارلمان و تریسی شمون، سفیر این کشور در اردن هستند که اعلام کرده‌اند این فاجعه نیاز جدی به «تغییر» رهبری در لبنان را نشان داده است.

همزمان با این تحولات، گروهی از لبنانی‌های خشمگین عصر پنج‌شنبه در یک اعتراض ضد دولتی شرکت کردند. این اعتراض‌ها در بیروت به درگیری میان معترضان و نیروهای دولتی منجر شد و پلیس برای پراکنده کردن افرادی که مقابل ساختمان پارلمان جمع شده بودند، از گاز اشک آور استفاده کرد.

همچنین رسانه‌های عرب زبان دیروز پنجشنبه ۱۶ مرداد گزارش دادند که بیش از۵۶ هزار نفر طوماری را امضا کردند که خواستار کنترل فرانسه بر لبنان برای مدت ۱۰ سال، همزمان با بازدید ماکرون از لبنان شدند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا