![](https://www.aznews.tv/wp-content/uploads/2019/07/1-4.jpg)
«سیدعباس موسوی» امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی اینستکس (ابزار حمایت از مبادلات تجاری) بیان کرد: «آن طور که ما میبینیم و خبرهایی که فعلاً درباره این سازوکار منتشر شده، این چیزی نیست که جمهوری اسلامی ایران و مطالبه ملت ایران باشد. رایزنیها ادامه دارد. پیام ما به طرفهای اروپایی منتقل شده است. حدود ۱۰ روز فرصت هست و امیدواریم در این مدت بتوانند گام مهم و عملیتری نسبت به اجرایی کردن اینستکس بردارند.»
موسوی تصریح کرد: اگر در این مدت گام مهمی از سوی اروپا برداشته نشود ایران در ۱۶ تیرماه گام دوم را برمی دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که گفته شده ایران امروز از مرز ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم ۶۷/۳ درصد عبور کرده است، گفت: این سوال را از دوستان انرژی اتمی بپرسید چراکه آنها این موضوع را بهتر میدانند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گام دوم کشورش در صورتی که اروپاییها به اینستکس عمل نکنند چه خواهد بود، تصریح کرد: گام دوم به آنها اعلام شده است که بخشی از آن در زمینه غنی سازی است که درصد و سطح آن را به زودی اعلام میکنیم.
موسوی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر تقلاها و اقداماتی را از سوی اروپاییها مشاهده میکنیم. اما باید آنها اقداماتی انجام بدهند که تأمین کننده مطالبات ایران باشد.
وی یادآور شد: ما به آنها اعلام هم کردهایم که اگر آنها گام عملی تر، ملموستر و قانع کنندهتر بردارند، حتماً این کاهش تعهدات ایران قابل بازگشت است وگرنه به مسیر خود ادامه خواهیم داد.