ایرانسلامتی و زندگی

آخرین آمار اعلام شده کرونا در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت ایران از ۱۹۹۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور و افزایش شمار بیماران کووید-۱۹ به ۳۸۶ هزار و ۶۵۸ نفر تا ظهر امروز یکشنبه ۱۶ شهریور خبر داد.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از جان باختن ۱۳۹ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در ایران خبر داد. به این ترتیب، آمار کل جان باخته‌گان ویروس کرونا در ایران به ۲۲ هزار و ۲۹۳ نفر رسید.

به گفته خانم لاری، از تعداد کل مبتلایان، ۳ هزار و ۷۲۲ نفر در وضعیت شدید این بیماری هستند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ۳۳۳ هزار و ۹۰۰ نفر هم بهبود یافته اند.

همچنین تا کنون ۳ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۲۶۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است.

استان‌های آذربایجان شرقی، تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین همچنان در وضعیت قرمز قرار دارند.

استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و احواز (خوزستان) نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش نگرانی‌ها از شیوع کنترل‌ناپذیر کرونا حسن روحانی گفت: «دیروز در رسانه های خارجی جنجال راه انداختند که متخصصان می گویند مدارس باید تعطیل باشد و مخالف بازگشایی مدارس هستند اما وزیر آموزش و پرورش به زور می خواهد مدارس را باز کند؛ نه خیر همه موافق هستند.»

آقای روحانی مشخص نکرد که منظورش از همه، چه کسانی هستند -دولت و حکومت یا اینکه مردم؟! چرا که بر اساس گزارشاتی که رسانه‌های داخلی از استان‌های مختلف ایران منتشر می‌کنند، هم خانواده‌ها و هم معلمان موافق تحصیل حضوری نیستند.

وی در بخش دیگری گفت: «ما در این هفت ماه سختی که از ویروس کرونا و تحریم داشته ایم، هیچ کس به کمک ما نیامد.»

اظهارات آقای روحانی در حالیست که اتحادیه اروپا در ماه فروردین سال جاری برای مبارزه با ویروس کرونا ۲۰ میلیون یورو به ایران کمک‌های انسان‌دوستانه فرستاد. در همین راستا در کنار سازمان جهانی بهداشت کشورهای مختلفی همچون ترکیه، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی، آلمان، فرانسه، انگلیس، ژاپن، قطر، چین، و روسیه نیز به ایران کمک‌های نقدی ویا تجهیزاتی فرستادند.

رییس‌جمهور ایران همچنین گفت: «ضد انقلاب مدام می گوید کادر درمان ما خسته وناتوان است؛ ناتوانی آنها دروغ است.»

در این خصوص نیز هر روز خبرگزاری‌های داخلی بر اساس گزارشات و مصاحبه‌هایی که با نمایندگان بخش سلامت ایران منتشر می‌کنند، از فرسودگی و خستگی کادر درمان در کنار مشکلات استخدامی و شغلی آنها خبر می‌دهند.

خانم لاری روز جمعه با بیان اینکه شمار شهرستان‌های در وضعیت قرمز و هشدار با اضافه شدن ۲۲ شهرستان قرمز به ۱۸۲ افزایش پیدا کرد، افزود: «هیچ نقطه سبز یعنی منطقه عاری از کرونا در کشور وجود ندارد.»

وی در باره این افزایش تاکید کرد: «وضعیت اکنون بیماری در کشور نیز بازتاب رفتار ما طی هفته‌های گذشته است.»

سعید نمکی وزیر بهداشت ایران نیز با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود گفت: «دولت انگلیس فقط برای بخش سلامت بیش از ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد و ما پس از حدود هفت ماه از یک میلیارد دلار تخصیصی کمتر از ۳۰ درصد را گرفته‌ایم.»

وزیر بهداشت ایران افزود: «پرستاران و پزشکان و کادر بهداشتی انگلیس علاوه بر دریافت پاداش قابل توجه، پایان ماه مطالبه‌ای از دولت ندارند و من شرمسار کادر بهداشت و درمانی هستم که ماه‌هاست مطالباتشان معوق مانده است و باز هم کریمانه و عاشقانه خدمت می‌کنند.»

سخنان آقای نمکی در حالی بیان می‌شود که پرستاران و کادر درمانی در ایران هفته‌ها و ماه‌ها با انتشار بیانیه‌ها، برگزاری تجمعات که در مواقعی با بازداشت آنان همراه بود به عدم استخدام رسمی، پرداخت نشدن حقوق معوقه‌های خود و اخراج‌های وسیع اعتراض کردند.

آنچه امروز در خصوص ادامه فعالیت شغلی آنها علیرغم این شرایط مشاهده می‌شود سکوتی از سر ناچاری است نه تحمل سیاست‌های تهاجمی ایران که منجر به تحریم‌ها شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: «از زمان شیوع کرونا شایعاتی حاکی از تاثیر مصرف دخانیات بر کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری در جهان رواج پیدا کرد و متاسفانه بعضی افراد آن را باور و شرایط را برای سلامت خود دشوار کردند.»

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا